Adriano Ramos Pinto was eigenlijk kunstschilder van beroep, maar had zijn zinnen gezet op het creëeren van een eigen Porthuis. In 1880, op zijn 21e begon hij daarmee. De financiële kant had hij afgekeken bij Sandeman & Co. waar hij een jaar als boekhouder werkte.

In minder dan 15 jaar streefde hij alle binnenlandse en Engelse Porthuizen voorbij en werd de grootste exporteur van Portwijnen. Dat hij zo goed slaagde zat hem vooral in de kwaliteit van zijn Portwijn en de grote aandacht die hij aan marketing besteedde.

Om de kwaliteit te waarborgen kocht hij geen druiven op, zoals de meeste Porthuizen, maar breidde hij het aantal wijnboerderijen (Quinta's) die zijn vader in de Douro bezat uit. Zo had hij zelf controle over het hele productieproces.

"Kwaliteit kun je maken, maar het moeilijkste is het om die te behouden" was dan ook zijn devies.

Zeker zo belangrijk was de wijze waarop hij zich onderscheidde door spectaculaire vormgeving van etiketten op flessen en dozen en de affiches die hij ontwierp. Ware kunstwerken die in de loop der jaren steeds gewaagder werden en Adriano's Portwijn met de zoete smaak van erotiek verbonden.

 

Voor de afbeeldingen werden de beste kunstschilders en affichemakers ingehuurd, en ook nu nog heeft het bedrijf banden met de 'Faculdade de Belas Artes' van de Universiteit van Porto.

In 1896 gingen de zaken zo goed dat Adriano zijn broer António, een leerling van beeldhouwer Soares dos Reis, die de eerste fotostudio in Porto bezat, uitnodigde om partner te worden in de zaak. Het werd Ramos Pinto & Irmão (broer).

Adriano kon zich nu toeleggen op de zakelijke kant van het bedrijf en António - de fotograaf - op de publiciteit.

Adriano begreep het belang van innovatie. Hij had de 1e bottelmachines en hij besteedde veel aandacht aan de kwaliteit van de kurken en beschermende verpakkingen van de portflessen, die in tegenstelling tot de Port van zijn concurrenten, bijna altijd in goede staat op de plaats van bestemming aankwam.

In 1918 werd het bedrijf omgezet naar een BV en de markten van andere landen werden bewerkt. Er werden voortaan 'Reservas' en 'Vintages' in 'pipa' (eikenhouten vat van 540 liter) en fles in de kelder gelegd en bewaard.

Uitendelijk, in het begin van de jaren '70 van de vorige eeuw, besloot men om zich ook toe te leggen op het maken van tafelwijn. En ook dit niet onverdienstelijk blijkens de hoge scores die de Vino Douro Duas Quintas van Ramos Pinto heden ten dagen behalen op de diverse internationale blindproeverijen.

Een belangrijke rol in de ontwikkeling van het bedrijf speelde de vinoloog João Niclau de Almeida, die in 1976 in dienst kwam. Hij selecteerde de vijf beste druivenrassen voor het Douro gebied en mechaniseerde de productie van Douro tafelwijnen. Een ware revolutie.

Sinds 1990 werd Ramos Pinto onderdeel van de Roederer Groep waardoor zij meer slagkracht kregen en meer ruimte om te innoveren, zonder hun eigenheid te verliezen. Op dit moment bezit het Porthuis Ramos Pinto vier Quintas in het Douro Vinhateiro gebied, met een oppervlakte van 360 ha.

Hoewel de productie grotendeels geautomatiseerd is, wordt 20% van de druiven nog steeds op traditionele wijze in grote 'lagars' (bassins) met de voet geperst.

Sinds 1997 heeft Ramos Pinto een eigen museum, waarin de hele geschiedenis van het Porthuis zichtbaar is gemaakt.

 

 

Snelle levering

Op werkdagen vóór 12.00 uur besteld, de volgende dag in huis.

Veilig & Verzekerd

Uw Port wordt verzekerd verzonden via Flespakket.nl in een speciale doos, zo weet u zeker dat uw kostbare bestelling niet breekt tijdens transport.

Geen verzendkosten

Bij besteding v.a. 75 Euro in Nederland op 1 adres, of bezorging binnen Breda.

Gastenboek

  • 25-08-2020 - Bedankt voor de snelle levering. lees meer
  • 11-06-2019 - Kan ik de LBV nog op tijd ontvangen voor 15...  lees meer
  • 15-06-2018 - Ben benieuwd of ik de Lágrima Red net zo héérlijk...  lees meer
Plaats een bericht

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2016 - 2020 PortFreaks | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel